Danslärare

ann.jpg

Ann Stålhammar (Ann gör uppehåll HT 2015)

Ann Stålhammar har tävlat i 10-dans i vuxen-A klass och representerat Sverige på ett flertal internationella tävlingar under 1980-talet. Ann har danslärarutbildning enligt engelsk dansteknik med examen 2007 i Associate Latinamerikansk dans.  Ann tränar regelbundet för Rolf Lindberg som tränar tävlingspar och är domare i 10-dans. Ann utbildar sig genom Danssoprtbörbundets utbildningsstege och studerar dansteknik via danspedagog Gunnar Lilja och Rolf Lindberg. Ann har varit 10-dans representant i förbundsstyrelsen i DSF 2009 - 2011 och är engagerad i utbildningsfrågor inom 10-dans. Ann är logoped till yrket inom logopedverksamhet i Stockholm.

 

erik.jpg

Erik Lucht (nybörjarkursen i bugg/foxtrot/wienervals, standard och latin 2-3)

Erik är medlem i SDO - Sveriges Dansorganisation och är i huvudsak skolad av Gunnar & Lorraine Rohdin (Stockholm) och Frank & Linda Venables (London). Erik har undervisat både nybörjare och avancerade dansare i 10-dans under flera år.

Erik Lucht har tävlat i svenska eliten (vuxen A-klass) i 10-dans och representerat Sverige på ett flertal internationella tävlingar så som NM, EM och VM i standarddanser under 70- och 80-talet. Erik och hans dåvarande partner Elisabet Däckmark (fd Pettersson) var under 80-talet ett av Sveriges bästa 10-danspar.

Erik är leg. tandläkare, har doktorerat i medicinsk mikrobiologi och är nu verksamhetschef för vårdcentraler i Stockholms läns sjukvårdsområde. Erik undervisar också inom sitt yrkesområde och leder en akademisk vårdcentral (AVC

Eriks motto är: Dansa dig frisk och glad”.

 

 

jan.jpg

Jan Rydenstrand (hjälpdansare)

Jan Rydenstrand började dansa i mitten av 1970 talet. De första stegen togs hos Gunnar Rhodins dansskola. I slutet av 1970 talet startade Stockholms Dansförbund med Gunnar och Birgit Lilja som lärare och där fortsatte Jan sin utbildning. Stockholm Dansförbund anordnade i samarbete med den Brittiska danslärarorganisationen ISTD så kallade medaltests. Innan Jan slutade på Stockhoms Dansförbund hade Jan uppnått guldnivån i medaltest för standard och latinamerikanska danser. Efter medal test nivån bytte Jan lärare till Ulla Svensson som tillsammans med Greta Sundkvist drev Dansklubben Nyckeln. Med henne som tränare fortsatte Jan som tävlingsdansare i standard och latinamerikanska danser fram till mitten av 1980 talet. Bortsett från social dans med bugg och lite lindy hop skedde därefter ett långt uppehåll bland annat beroende på familjebildning. För några år sedan började Jan verka som hjälpdansare på dansklubben nyckelns danskurser under Ann Stålhammar och Erik Lucht´s ledning.

 

 

kerstin2.jpg

Kerstin Sundberg (hjälpdansare)

Kerstin Sundberg började dansa i början av 1970-talet. De första stegen togs hos Gunnar Rassmusen på Tunaskolan i Tumba.  I mitten av 1970 talet startade Stockholms Dansförbund med Gunnar och Birgit Lilja som lärare och där fortsatte Kerstin sin utbildning. Stockholm Dansförbund anordnade i samarbete med den Brittiska danslärarorganisationen ISTD så kallade medaltests.  Innan Kerstin slutade på Stockholms Dansförbund hade hon uppnått Goldstarnivån i medaltest för standard och latinamerikanska danser. Efter medal  test nivån bytte Kerstin lärare till Ulla Svensson som tillsammans med Greta Sundkvist drev Dansklubben Nyckeln. Med henne som tränare fortsatte Kerstin som tävlingsdansare i standard och latinamerikanska danser. Gjorde några partnerbyten och tävlingsdansade i standard fram till hon hade kommit upp i Senior A. Har tagit medal test Bronze som par 1994 med Ctefan Brockmann. Har Danssportförbundets examination som danssporttränare i steg 1 Modern dans 1994. Kerstin har också gått och studerat steg 1 i Latin och steg 2 i modernt i danssportförbundets regi i början av 1980-talet. Kerstin har dansat mycket social dans, foxtrot, bugg, Salsa och gammeldans. För några år sedan började Kerstin verka som hjälpdansare på Dansklubben Nyckelns danskurser under Ann Stålhammar och Erik Luchts ledning. Kerstin dansar både herr- och damsteg i alla 10-danser.

 

 

kerstin1.jpg

Kerstin Ekelund (hjälpdansare)

Kerstin har lång danserfarenhet av 10-dans och sällskapsdans och har under många år undervisats av Danspedagog Gunnar Lilja. Kerstin har deltagit i dansinstruktörsutbildning för Tony Irving.

 

 

 /jan-sjoblom.jpg

Jan Sjöblom (hjälpdansare)

Jan har tävlat i standarddans, klass Vuxen A samt klass Senior A. Jans tävlingskarriär i standarddans sträcker sig under en 25 års period, mellan år 1982 - 2007. De främsta tävlingsmeriterna är 1:a plats i klass Senior A i standarddans på Svenska Mästerskapen år 2001 och år 2007. Jan har även tävlat i latinamerikansk dans, klass Vuxen B och C under år 1982 – 1987. Därutöver har Jan under år 1981 – 1983 genomgått Amateur Medal Test examen för ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing, England), upp till nivå Gold i Ballroom Dancing och nivå Gold Star i Latin American Dancing, med en Honours Degree i båda diciplinerna. Dessutom har Jan under år 1981 – 2001 även varit dansare, tränare och koreograf i modern och latinamerikansk formationsdans på Börge Nilssons Dansinstitut och i Dansklubben Sundancers.

pelle.png

Per Askebäck (Per gör uppehåll HT 2015)

Pelle har under 12 år tävlingsdansat från barn klass till vuxen A-klass. Dansintresset har underhållits med olika kurser i sällskapsdans och 10-dans och fördjupats med dansinstruktörsutbildning för Tony Irving.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)